Kortsluiting

.

UUR PER DAG
0
DAGEN PER WEEK
0
ERVAREN MONTEURS
0
Verholpen kortsluitingen
+ 0

Hoe ontstaat kortsluiting

Gewoonlijk zijn stroomdraden geïsoleerd door het gebruik van kunststoffen, zoals PVC. Als door veroudering of beschadiging de plastic beschermlaag kapot gaat, kunnen de blootliggende draden met elkaar in contact komen en kan er een stroom gaan lopen. Zo’n stroom wordt ook wel kortsluiting genoemd. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarnaast is kortsluiting gewoon vervelend: veel van de apparaten in huis of in een bedrijf doen het niet meer, waardoor de normale werkzaamheden vertraging oplopen. Snelle hulp is dan geboden.

Wanneer er onvoldoende beschermend materiaal om stroomdraden aanwezig is kan er dus kortsluiting ontstaan. De stroom die bij de kortsluiting ontstaat kan zelfs zo groot zijn, dat er vonken of een vlamboog ontstaan uit de kabels die met elkaar in contact zijn gekomen. Deze vonken kunnen op hun beurt weer overslaan in een vlammenzee. Daarom is het belangrijk bij een vermoeden van kortsluiting meteen een elektricien in te schakelen. U kunt dag en nacht contact met ons opnemen bij kortsluiting of een ander elektrisch probleem. Bel ons of vul het contactformulier in.

Kortsluiting tips

Meestal treden kortsluitingen op wanneer u ze niet wilt. De oven hapert plotseling tijdens het koken, of je mist het einde door een kortsluiting tijdens het kijken naar een spannende voetbalwedstrijd. Bij kortsluitingen kunt u zelf enkele controles uitvoeren. Met behulp van de connector test kunnen we achterhalen hoe de kortsluiting is ontstaan.

Connector Tests uitvoeren

Als u connector tests wilt uitvoeren, doet u het volgende:

Schakel alle groepen zekeringen in de meterkast uit of verwijder ze. Haal overal in huis alle stekkers uit stopcontacten. Vergeet bijvoorbeeld de magazijn- en magazijnstekkers niet.

Zet de aardlekschakelaar weer aan en zet de groep weer aan in de meterkast. Steek vervolgens alle stekkers één voor één in de stopcontacten en schakel de apparaten één voor één in. Wacht tot het apparaat automatisch wordt ingeschakeld voordat u naar het volgende apparaat gaat.

 Werkt de aardlekschakelaar weer zodra ik hem in het stopcontact stop of het apparaat aanzet? Dit is de oorzaak van de storing. 
Repareer of vervang dit apparaat. Er zijn geen apparaten die problemen veroorzaken, maar blijven uitschakelen? Zorg eerst dat er geen overbelasting is. Valt uw aardlekschakelaar constant uit? Als dit het geval is, ligt het probleem waarschijnlijk bij uw installatie. 

Als u merkt dat het probleem bij uw installatie ligt, raden we u aan contact op te nemen met een elektricien. Elektricien in de buurt kunt u bellen. Houd er echter rekening mee dat er later kosten kunnen ontstaan als de oorzaak uw eigen apparatuur is.

Ervaren elektriciens

Altijd een oplossing

Scherpe prijzen

Ervaren elektricien

U kunt uw woning en elektrische installaties laten keuren door een elektricien volgens de NEN1010 norm. Deze norm is geen wettelijke vereiste voor particulieren, maar wordt sterk aanbevolen voor de veiligheid en duurzaamheid van installaties. Bij een belangrijke wijziging in het elektriciteitsnet wordt de meterkast geacht te voldoen aan de op dat moment geldende veiligheidsnormen. 

Elektricien in de buurt

Heeft u een elektricien nodig in uw regio? Dan bent u aan het juiste adres. Elektricien in de buurt heeft gespecialiseerde monteurs in dienst, die u dezelfde dag nog kan helpen. 

Openingstijden

📅 Maandag 06:30 – 00:00
📅 Dinsdag 06:30 – 00:00
📅 Woensdag 06:30 – 00:00
📅 Donderdag 06:30 – 00:00
📅 Vrijdag 06:30 – 00:00
📅 Zaterdag 06:30 – 00:00
📅 Zondag 06:30 – 00:00

Diensten

Stroomstoringen verhelpen
Meterkast vervangen/uitbreiden
Laadpalen installeren
Inductieplaat plaatsen
Zonnepanelen plaatsen